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August 12, 2014

In the mood for fresh food

Last weekend, I grabbed a basket and headed up to my friends and neighbors' house, Lucia & Mark, which is a small farm in the heart of the town. My mission was to pick some organic vegetables and eggs right there at the spot.

I keep a small herb garden at the deck, and Brady started a small garden in our backyard last year, but it does not compare to our friends' garden. 


They have flowers, fresh eggs and produce. Every year they plant, harvest and store for the cold days of winter, eating fresh and organic throughout the year, and that is a blessing. 


These two photos are from our small garden, and I can't wait to taste our tomatoes and eggplants.


I've been experimenting different tasty ways to cook with vegetables, specially in the summer when I find them fresh, they are so full of flavors.

That's my friend picking some fresh produce for me.


We got back home with yellow squash, onions, zucchini, eggs, potatoes, tomatoes, beets, some beans and kale as well. So much inspiration to experiment in the kitchen.


I never cook beets because Brady does not like them, but looking at these beauties I felt inspired by them and decided to cook something simple and delicious, a health attempt to change his mind - baked squash and beets, light and fresh.


Baked Summer Squash & Beets
Serves 2

It is really easy, and it's darn delicious, packed with all things good and healthy. Not only was it delicious, but Brady had a chance to eat beets for the first time and ask for more. So perfect!

This recipe is prepared in just a few steps, and frankly, I didn't have a plan, I just knew I wanted to prepare an easy dish using fresh ingredients I had at home. 

 2 zucchinis
 2 yellow squash
♥ 2 beets
♥ olive oil
♥ pomegranate balsamic vinegar
freshly grated parmesan cheese
♥ salt
♥ freshly grounded pepper
♥ fresh herbs (I used lemon-thyme, oregano, basil from my garden)

Preheat oven to 350 degrees

Slice the vegetables and toss with the other ingredients but the grated cheese, which should be sprinkled at the top. If the dish you use is small you can have more than one layer of vegetables, in this case sprinkle cheese on top of each layer.

Bake for about 30-35 minutes.


18 comments :

  1. Lindas fotos e que beleza essa cesta colhida assim!Adorei! bjs, linda semana,chica

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    1. Bem-vinda como sempre Chica. Realmente é bom demais colher colher verduras e legumes fresquinhos diretos da fazenda, muito melhor do que comprar em supermercado :)

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  2. I find summer so joyful because of the abundance of fresh food! Thanks for sharing your recipe.

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    1. I do agree with you Susan, it's a joy to have fresh ingredients in the kitchen.

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  3. Oi, Regina,

    É incrível como os alimentos frescos são mais saborosos, né? Eu também
    os compro muito, aqui temos uma feirinha que funciona nos fins de semana.
    Lá a gente encontra muitas ervas e os demais vegetais, uma maravilha, rsrs.
    Adorei este prato de abobrinhas com abóbora e beterraba, eu como vegetais
    assim até no pão, nos sanduíches vegetarianos, rsrs. As suas fotos, como
    sempre, estão primorosas.

    Um beijo

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    1. Olá Marly, bom demais mesmo ter alimentos frescos e saudáveis em casa. Me lembro das feirinhas do Brasil, acordar cedinho e comprar produtos frescos em mim provoca uma alegria grande.

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  4. As fotos estão maravilhosas e acredito que o sabor também. No clima do Brasil temos a felicidade de ver esta fartura durante todo o ano e nem sempre sabemos agradecer por isto.

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    1. Concordo com você Beatriz, aqui onde moro essa fartura so acontece por alguns meses do ano, no entanto todos que têm um pedacinho de terra aproveitam para plantar alguma coisa, o que nem sempre a gente vê acontecer no Brasil.

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  5. I love fresh food and your dish looks absolutely splendid as well as succulent! Colorful too...

    Cheers,

    Rosa

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  6. A salada tem um aspeto tão fantástico!!!!Apetece ir já para a cozinha fazer assim uma para o jantar. Pode ser que, quando lá chegar, ainda esteja inspirada. Beijinho Regina.
    Isabel

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  7. Vou agora fazer a salada que aqui tem..delícia. Beijinho.

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    1. Querida amiga, como você prefere ser chamada, Isa ou Isabel?

      Por favor me fale :)

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  8. I love beets!! And in the US you're so lucky to have in all kind of colours!!
    It seems you've been getting the camera ¡¡such amazing pics you have taken my dear!!

    Un beso!

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    1. Hi Fran, good to see you here. You know, not really, I mean I don't find here some foods we have in Brazil, maybe in the big cities, but I'm not sure of that. Fruits like jabuticaba and goiaba eu nunca encontrei por aqui, e eu gosto tanto delas...

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  9. É realmente uma benção colher ervas, verduras e frutas da horta. Achei espetacular esta fartura no quintal de sua vizinha, que complementou criando galinhas. Tenho este sonho, Regina, de ir morar no interior e cultivar minha horta e ter galinhas. Coisa para subsistência mesmo. Por enquanto moro em um minúsculo apartamento em SP mas sou abençoada com uma varandinha e lá cultivo algumas plantinhas mas também tomilho, alecrim, manjericão e hortelã. É uma delícia cozinhar com ervas da minha hortinha. Beijos.

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    1. Tomara que logo, logo você consiga se mudar para o lugar de seus sonhos, poder cultivar sua horta, ter galinhas... uma maneira de viver mais e melhor, de forma simples e sustentável.

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