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April 15, 2015

A colorful salad brightens my day

I got home thinking of salad! And what's so special about this salad? It is colorful, with a crisp texture, and deliciously flavorful, the perfect balance of flavors and textures.


I wasn't a regular salad eater, but since Brady built a small garden a few years ago, and we started having fresh and homegrown vegetables, everything has changed. The taste, the texture of homegrown produce are incomparable. I've learned to enjoy eating salad, and I am always inspired by new ways to make it.


Sweet, refreshing and crunching, a one-in-all raw salad.


This simple, easy and totally delish salad is a variation of one my mother makes regularly. She dices the tomatoes and shred the carrots, I prefer to slice both. It feels good to taste the juice, the texture of tomatoes and the sweetness and crunchiness of carrots combined with fresh ingredients. 


Rainbow Carrot & Tomato Raw Salad

I'm listing the ingredients, the amounts are to taste.

 Rainbow carrots, thinly sliced
♥ Tomatoes, sliced
♥ Onion
♥ Scallion, or spring garlic
♥ Olive oil
♥ Sea salt
♥ Freshly ground peppercorn
♥ Juice of 1/2 lemon
♥ Sesame seeds

Slice the tomatoes and carrots. I use a mandolin to slice the carrots, it makes it much easier, and uniform.
Whisk all the other ingredients together, minus the sesame seeds. Taste and adjust any seasoning accordingly.
Drizzle in the dressing little by little and toss to coat.
Sprinkle with sesame seeds, and enjoy.

12 comments :

  1. Realmente uma linda salada e a saboreamos já com os olhos! bjs, tudo de bom,chica

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  2. Regina querida!
    Como amo uma saladinha fresca e bem colorida... Infelizmente, por aqui,ainda não temos legumes e vegetais em cores variadas à vontade...Quando encontramos,o preço não é muito bom,mas normalmente,não resisto e compro... A sua ficou linda e muito atraente,se os ingredientes são cultivados por vocês, então, o sabor é ainda melhor...Tenho um cantinho com ervas variadas e pimentas, são minhas queridinhas e tenho o maior orgulho delas!
    Um feliz restinho de semana,beijinhos, Katia.

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  3. Sevgili Regina !
    Ben şuan diyetteyim...
    Bu salata tam benlik...:)
    Mutlu Kal....

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  4. Regina, as cores desta salada estão mesmo incríveis! Eu amo salada! Sinto muita falta quando fico sem. Já tive sítio e concordo com o que você disse: os produtos que colhemos no próprio quintal têm outro sabor, mesmo se comparado aos orgânicos da feira.
    Beijos

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  5. omg, This salad is just gorgeous! it looks like a piece of art! Must be delicious!

    Have a nice day, Regina! :)

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  6. Hello Regina, what a nice salad. I love the colors and you'r so right, homegrown produce are the best. I had the chance to grow up with them and now I'm trying to use fresh product everyday. Ate logo !

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  7. Oi, Re,

    A sua salada ficou lindíssima! E que beleza, poder colher os próprios
    vegetais, para transformá-los num prato lindo e nutritivo deste!
    Pena que por cá não encontremos (ainda) estas belas cenouras
    'rainbow', ou eu já as teria aproveitado em alguma receita, rsrs.

    Um beijo e - desde já - votos de que o seu fim de semana seja
    muito feliz!

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  8. Color plays a big role in food and your salad definitely wins the impressions!

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  9. What a beautiful salad! Hey, I have changed the address of my blog, now it is:
    ceubordado.blogspot.com.br

    Hugs,

    Andréia

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  10. Oi Regina, Mais um post lindo! Cores inacreditáveis e fotos, carinhosamente elaboradas. Não precisa publicar esse comentário. Então, estou com viagem marcada para a região da Nova Inglaterra em setembro e pelo que me lembro, em algum post que vi, você conhece. Preciso de algumas dicas e se não for abusar da sua bondade estou enviando meu email para podermos conversar por ele. Não quero que você se sinta na obrigação de nada, por favor. Sei que tem seus afazeres e que seu tempo possa ser apertadinho.
    Vou entender.
    Um abraço
    Águida

    aguidaroberta@yahoo.com.br

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  11. Que linda salada! Colorida e apetitosa! Ainda não vi cenoura amarela e roxa. Queria tanto ver por aqui e fazer uma salada assim... Sem dúvida os vegetais cultivados em casa são bem mais saborosos. De vez em quando, no sítio de algum conhecido, tenho a oportunidade de provar alface da horta e frutas do pomar. Que delicia!

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